IZO is voor mij de plek waar ik collega’s ontmoet waarmee ik zowel concurreer als samenwerk met als resultaat goede zorg voor de cliënt.

Jan van Kampen, voorzitter Raad van Bestuur InteraktContour

Werkconferentie Belevingsgericht werken

Op 5 november 2013 is in het Kulturhus in Borne de IZO Twente werkconferentie belevingsgericht werken = belevingsgerichte zorg gehouden. De kleine 100 aanwezigen waren allen enthousiast.

Na een warm welkom door Rob Boer, bekend van het podium Belevingsgericht werken werd met elkaar een definitie van belevingsgericht werken geformuleerd. In de vier workshops was er aandacht voor de achtergronden van belevingsgericht werken in de psychogeriatrie en de gerontopsychiatrie, rehabilitatiegericht werken in de psychiatrie en competentiegericht werken in de werkomgeving van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). De praktijkoefeningen waren een echte eye-opener en zorgden soms voor hilarische momenten. Doel van de middag was het op gang brengen van discussies over de te gebruiken werkwijze en het uitwisselen van elkaars ervaringen. De middag werd afgesloten door met alle aanwezigen op het grote podium te lezen welke ervaringen, tips en trucs deelnemers aanreiken op het gebied van belevingsgericht werken.

Met dank aan de inspanningen van de dagvoorzitter, workshopleiders en leden van de werkgroep kijken we in 2013 terug op een geslaagde werkconferentie.

U kunt hier de presentaties van Kristel Koenders en Hans Punte teruglezen.

 

Fotoimpressie

 

Meer...

Nieuws